Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Groepen

De onderbouw van 4 tot 5 jaar, de middenbouw 5 tot 7 jaar en de bovenbouw vanaf 7 tot en met 12 jaar. Deze groepen staan onder leiding van gediplomeerde leidsters die zich volledig inzetten voor de zorg en aandacht van uw kind.

Onderbouw

In de onderbouw komt u verschillende uitnodigende speelhoeken tegen. Deze speelhoeken zijn thema gebonden. Elk thema worden de speelhoeken omgetoverd. Zo houden we het spelen uitdagend en leuk voor de kinderen. Naast het spelen in de hoeken is er veel aandacht voor creatieve activiteiten. De onderbouw heeft een eigen atelier. De kinderen worden gestimuleerd om leuke creatieve activiteiten te ondernemen.

Elke week gaat de onderbouw sporten onder leiding van onze sport en spel leraar. Denk hierbij aan; gooi en werpspelletjes, verschillende balspellen, tikspellen enz.

In de vakanties worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, gedifferentieerd op de leeftijd. Naast de activiteiten gaan ook de kleintjes lekker mee opstap. Zo gaan ze mee naar Linnaeushof, Kidsplayground, Oud Valkeveen, kinderboerderij, Speelhaven, Dierenparken enz.

 

 

Middenbouw

iStock_000003063145Large

 

In de middenbouw komt u verschillende activiteitenhoeken tegen. Ook hier worden de hoeken bij elk thema omgetoverd.  Zo kunnen de kinderen spelen in de constructie/bouw hoek.  Het materiaal is afgestemd op de leeftijdsgroep. De middenbouw heeft een uitgebreid atelier waar allerlei interessante creatieve activiteiten worden georganiseerd. Ook vind u hier een lees hoek, spelletjeshoek en een bewegingshoek. Wij hebben ook ons eigen podium waar we leuke voorstellingen oefenen en uitvoeren of een leuke dans oefenen en daarna vol trots laten zien aan de groep!

De middenbouw gaat in ieder geval 1 keer in de week sporten onder begeleiding van onze sport en spel leraar. Denk hierbij aan; gooi en werpspelletjes, verschillende balspelen, tikspellen enz.

.

In de vakanties worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, gedifferentieerd op de leeftijd. Naast de activiteiten gaan ook de kinderen ook  lekker mee opstap. Zo gaan ze mee naar pretparken, toneel voorstellingen, indoorspeeltuinen, dierenparken, bioscopen, een speurtocht in de natuur en nog veel meer!

 

Bovenbouw

iStock_000003921899LargeDe bovenbouw bevind zich op de boven verdieping. De ruimte is apart van de onderbouw en middenbouw. In de bovenbouw worden er allerlei leuke en uitdagende activiteiten georganiseerd. Niet alleen inpandig maar ook buiten de deur. Zo gingen de kinderen van de bovenbouw, met het thema beroepen, bij verschillende beroepen kijken.

Foto’s

In de bovenbouw worden er gerichte creatieve activiteiten aangeboden. De vaardigheden worden zo optimaal ontwikkeld zoals; borduren, mozaïek, papier machee, houtwerk, graveren enz. naast de creatieve activiteiten besteed kinderencentrum de Wijsneusjes ook veel aandacht aan science. Wat is er nou leuker dan proefjes doen!! Ontdekken hoe elektriciteit werkt, magnetisme, de ruimte, vulkaanuitbarsting enz.

Op de dinsdag,woensdag en donderdag word er huiswerkbegeleiding aangeboden. Huiswerkbegeleiding wordt gegeven door onze vaste leidsters die een onderwijsachtergrond heeft. U kunt uw kind opgeven voor 1 dag in de week bij huiswerkbegeleiding. Er is on andere aandacht voor rekenen, lezen en werkstukken maken.

Foto’s

De bovenbouw heeft haar eigen constructiemateriaal, loungehoek, spel hoek, tv hoek en make-up hoek.

In de tv-hoek kunnen de kinderen op de WII, Playstation of XBOX spelen (max 30 min).

 

In de vakanties worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, gedifferentieerd op de leeftijd. Naast de activiteiten gaan ook de kinderen ook  lekker mee opstap. Zo gaan ze mee naar Walibi, Bowlen, Slagharen, Bioscoop, Aviodome, Dierenparken enz.