Direct contact? Bel: 036 - 848 80 87

HomeKindercentrum de WijsneusjesGroepen

Onze groepen

Bij kindercentrum de Wijsneusjes worden de kinderen ingedeeld in drie leeftijdsgroepen. Iedere groep heeft leeftijdsspecifieke kenmerken. De onderbouw van 4 tot 5 jaar, de middenbouw 5 tot 7 jaar en de bovenbouw vanaf 7 tot en met 12 jaar. Deze groepen staan onder leiding van gediplomeerde leidsters die zich volledig inzetten voor de zorg en aandacht van uw kind.

Onderbouw

De onderbouw is de groep waar vierjarigen worden ondergebracht. In de onderbouw komt u verschillende uitnodigende speelhoeken tegen. Deze speelhoeken zijn thema gebonden. De speelhoeken worden omgetoverd wanneer wij met een ander thema gaan werken. Zo houden we het spelen uitdagend en leuk voor de kinderen. Naast het spelen in de hoeken hebben wij veel aandacht voor creatieve activiteiten. De onderbouw heeft een eigen atelier. De kinderen worden gestimuleerd om leuke creatieve activiteiten te ondernemen. Elke week gaat de onderbouw sporten onder leiding van onze sport en spel-leraar. Denk hierbij aan gooi en werpspelletjes, verschillende balspellen, tikspellen enz. In de vakanties worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Hierbij wordt gedifferentieerd op de leeftijd van de kinderen. Naast de activiteiten gaan ook de kleintjes lekker mee opstap. Zo gaan ze bijvoorbeeld mee naar Linnaeushof, Kidsplayground, Oud Valkeveen, kinderboerderij, Speelhaven, Dierenparken enz.

Middenbouw

De middenbouw is de groep voor kinderen van 5 en 6 jaar. In de middenbouw komt u verschillende activiteitenhoeken tegen. Ook hier worden de hoeken aangepast aan het thema dat centraal staat.  Zo kunnen de kinderen spelen in de constructie/bouwhoek.  Het materiaal is afgestemd op de leeftijdsgroep. De middenbouw heeft een uitgebreid atelier waar allerlei interessante creatieve activiteiten worden georganiseerd. Ook vindt u hier een lees-, spelletjes- en een beweeghoek. Wij hebben ook ons eigen podium waar we leuke voorstellingen oefenen en uitvoeren of een leuke dans oefenen en daarna vol trots laten zien aan de groep! De middenbouw gaat in ieder geval één keer in de week sporten onder begeleiding van onze sport en spelleraar. Denk hierbij aan gooi en werpspelletjes, verschillende balspelen, tikspellen enz. In de vakanties worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, gedifferentieerd op de leeftijd. Naast de activiteiten gaan de kinderen ook lekker mee op stap. Zo gaan ze mee naar pretparken, toneelvoorstellingen, indoorspeeltuinen, dierenparken, bioscopen, een speurtocht in de natuur en nog veel meer!

Bovenbouw

De bovenbouw bevindt zich op de bovenverdieping en is het domein van kinderen vanaf 7 jaar. De ruimte is apart van de onder- en middenbouw. In de bovenbouw worden allerlei leuke en uitdagende activiteiten georganiseerd. Niet alleen inpandig maar ook buiten de deur. Zo gingen de kinderen van de bovenbouw, met het thema beroepen, bij verschillende beroepen kijken. In de bovenbouw worden gerichte creatieve activiteiten aangeboden. De vaardigheden worden zo optimaal ontwikkeld zoals borduren, mozaïek, papier maché, houtwerk, graveren enz. naast de creatieve activiteiten besteed kinderencentrum de Wijsneusjes ook veel aandacht aan science. Wat is er nou leuker dan proefjes doen!! Ontdekken hoe elektriciteit werkt, magnetisme, de ruimte, vulkaanuitbarsting enz.

Op maandag en dinsdag wordt huiswerkbegeleiding aangeboden. Huiswerkbegeleiding wordt gegeven door onze vaste leiding die een onderwijsachtergrond hebben. U heeft de mogelijkheid uw kind op te geven voor één dag  huiswerkbegeleiding per week. Tijdens de huiswerkbegeleiding is onder andere aandacht voor rekenen, lezen en werkstukken maken. De bovenbouw heeft haar eigen constructiemateriaal, loungehoek, spelhoek, tv-hoek en atelier. In de tv-hoek staan een Wii, Playstation of XBOX spelen waar maximaal 30 min. op gespeeld mag worden. In de vakanties worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, gedifferentieerd op de leeftijd. Naast de activiteiten gaan de kinderen gezellig mee opstap. Zo gaan ze mee naar Walibi, Bowlen, Slagharen, Bioscoop, Aviodome, Dierenparken enz.