Direct contact? Bel: 036 - 848 80 87

HomeKindercentrum de WijsneusjesVoeding

Voeding

Kindercentrum de Wijsneusjes gaat bewust om met voeding. Naast vitaliteit, hechten wij ook veel waarde aan duurzaamheid & ecologie. In de wijze van voedingsconsumptie houden wij rekening met deze aspecten.  Bij kindercentrum de Wijsneusjes is eten en drinken een feestje! Voeding heeft een grote invloed op de ontwikkeling van het jonge kind. Zo is voeding van belang voor de smaakontwikkeling en de opbouw van het fysieke lichaam. Om het bovenstaande ook te verwezenlijken maken wij bewuste keuzes ten aanzien van voeding.  

Groente en fruit

We bieden kinderen dagelijks vers fruit en verse groenten aan. Kindercentrum de Wijsneusjes is een samenwerking aangegaan met “Fruithal Smits”. Al onze groente en fruit wordt door hen geleverd. Fruithal Smits beschikt over een “Global G.A.P” certificering. Global G.A.P. is de wereldwijd erkende standaard voor de agrarische sector die de primaire producenten in staat hun inspanningen op het gebeid van voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit te certificeren. Bij dit proces wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen die een nadelig effect hebben op het milieu en gezondheid. Op deze manier ervaren onze kinderen  ‘de smaak’ en ‘puurheid’ van groente en fruit!

Voor het behoud van vitamine en mineralen kiezen wij ervoor om elke dag vers te koken voor de kinderen. Bij het bereiden van de maaltijden worden verse producten gebruikt.  De 'magnetron'-maaltijden vindt u bij ons niet!

Drinken

Wij stimuleren de kinderen van jongs af om water te drinken. Water heeft een positief effect op je lichaam en zuivert. Om een gevarieerd maar suikerarm aanbod te verwezenlijken, gebruiken wij ook biologische thee, biologische diksap en melk.

Tussendoortjes

Wij bieden de kinderen verantwoorde tussendoortjes aan. De tussendoortjes zijn laag in suikergehalte en zoutgehalte. Zo bieden wij de kinderen onder andere yoghurt, rauwkost, een cracker met vers gemaakte beleg, gekookt eitje, gedroogd fruit of vers fruit. Tijdens feestdagen of vakantieperiodes eten wij af en toe een ijsje, pannenkoeken of poffertjes.

Broodmaaltijden

Brood wordt elke dag op verschillende momenten gegeten. ’s Morgens bij het ontbijt en in de (na)middag. Kindercentrum de Wijsneusjes kiest ervoor om het brood via de bakker te consumeren. Elke dag krijgen wij vers brood geleverd van Bakker Borsch.

Bakker Borsch heeft een ruim assortiment aan grootbrood, kleinbrood, belegde broodjes, gebak, cake, koek snacks en bonbons. 
De bakkerij werkt met eerlijke grondstoffen (biologisch, fairtrade, cleanlabel en desem) en dat proef je terug in de producten.

Om de kleine ondernemers te steunen kiezen wij ervoor om ons brood bij hen af te nemen. Met deze gedachten aan de medemens genieten wij elke dag van vers brood. Daarnaast gaat de bakker bewust om met de ingrediënten waardoor het brood gezonder is, meer smaak en textuur heeft.

 

Wij maken bewuste keuzen in ons aanbod van het beleg. Zo gebruiken wij uitsluitend vegetarische beleggen. Daarnaast maken wij elke dag verse belegsoorten zoals humus, kruidensmeersels, verse fruitmengsel en nog veel meer!