Direct contact? Bel: 036 - 848 80 87

HomeKindercentrum de WijsneusjesDe ruimte

De ruimte

Kindercentrum de Wijsneusjes onderscheidt zich door meer dan opvang alleen aan te bieden. Bij ons ervaren de kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte. Door de ruimte het pand zijn de mogelijkheden eindeloos!

Speelhoeken

Verdeeld over de gehele ruimte van de benedenverdieping bouwen wij aan een vertrouwde en uitdagende leeromgeving voor de kinderen. Zo vindt u hier:

  • Bouwhoek met verschillende bouwmaterialen 
  • Levendige huishoek
  • Theater
  • Spelletjeshoek
  • Loose parts & boerderij
  • Koken in de keuken: één keer per week wordt de maaltijd die wij om 17.00 uur met elkaar eten klaargemaakt door een aantal kinderen onder begeleiding van één van onze vaste medewerkers.

Vrije speelruimte

De ruim opgezette groepen en de verschillende speelhoeken (poppenhoek, bouwhoek, themahoek) geven onze kinderen de gelegenheid om na een schooldag te ontspannen.

Lounge

Dit is de plek om na een drukke schooldag lekker tot rust te komen. Gezellig kletsen, even op de bank en of kussens hangen of tv kijken/gamen. Dit zijn zomaar een aantal mogelijkheden om de middag mee te vullen.  Wij bieden de kinderen diverse mogelijkheden om tot ontspanning te komen. Gebruik van televisie en spelcomputers zijn beperkt. De kinderen hebben regels opgesteld omtrent televisie/spelcomputer gebruik. Deze regels zijn zichtbaar en worden door een ieder nageleefd. 

Atelier

Het Atelier biedt kinderen de mogelijkheid om lekker creatief bezig te zijn. Het aanbod is erop gericht dat kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Door de ruime opzet en rijke aankleding worden de kinderen continue geprikkeld om creatief bezig te zijn. Zo vind je schilderdoeken, boetseermateriaal, klei, gips, kralen, verschillende soorten papier maar ook kosteloos materiaal. Naast de materialen wordt er elke dag ter inspiratie leuke voorbeelden gepresenteerd. Er worden geen verplichtingen gekoppeld aan de activiteiten. De intrinsieke motivatie van het kind wordt aangesproken! Dit resulteerd in de meest interessante en unieke creaties! Naast het ‘vrij knutselen’ s het ook mogelijk dat kinderen deelnemen aan specifieke workshops. I.s.m Kleur in Cultuur worden er regelmatig gerichte workshops aangeboden. Tijdens een dergelijke workshop worden specifieke technieken aangeleerd. Zo worden de kinderen steeds vaardiger! 

Leeshoek

Een leeshoek is een ruimte waarin kinderen zich terug kunnen trekken om heerlijk ontspannen een boek te lezen. Het is een gezellige hoek, met een tent, kussens een lekkere kleed om op de zitten. Alle boeken staan in de kast met de kaft naar voren en dit maakt het heel aantrekkelijk om een boek te pakken. De tent zorgt ervoor dat je lekker afgeschermd kunt lezen. Op deze manier creëren wij rust en schermen wij prikkels af maar is er wel voldoende toezicht. De kinderen maken veelvuldig gebruik van de leeshoek.

Vrije speelhoeken

Spelen is essentieel voor elk kind! Het spel verschilt per leeftijd en ontwikkelingsfase. Op de bovenbouw zijn verschillende hoeken ingericht waar kinderen tot spel komen. Zo kunnen kinderen eindeloos spelen met kapla, lego, playmobiel en knex. Naast het spelen met constructiemateriaal is er ook voldoende ruimte om te spelen met poppen, barbies en make-up. Wil je gezellig samen een spelletje doen? Pak dan een spelletje uit de kast en zoek een gezellig plekje!