Direct contact? Bel: 036 - 848 80 87

HomeKindercentrum de WijsneusjesSport en spel

Sporten en Bewegen

Kindercentrum de Wijsneusjes hecht veel waarde aan sport en spel! Het is bekend dat voldoende lichaamsbeweging goed is voor de gezondheid, vooral voor kinderen. Bewegen prikkelt de hersenen en ontwikkelt de zintuigen. Door te sporten en te bewegen krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en discipline. Bewegen heeft tevens een positief effect op de concentratievermogen.

Tijdens het sporten leren kinderen omgaan met winnen en verliezen en leren ze dat doorzetten soms helpt. Spelenderwijs leren kinderen nieuwe technische vaardigheden, samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met regels, respect en sportief gedrag.

Door verschillende sporten uit te proberen ontdekken de kinderen wat ze leuk vinden of waar ze goed in zijn. Zo ervaren kinderen dat er onderling verschillen zijn en dat dit niet erg is. Kortom; sporten en bewegen is leuk én belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Al deze positieve effecten komen samen in Sport en Spel bij de Wijsneusjes!

Twee keer in de week bieden wij sportactiviteiten aan. Deze activiteiten worden georganiseerd door een pedagogisch medewerker. U kunt hierbij denken aan gooi en werp spelletjes, balspellen, estafettes, challenges, wedstrijdjes, kringspelletjes en sportactiviteiten bij de ‘kooien’ op de Evenaar.