Direct contact? Bel: 036 - 848 80 87

HomeKindercentrum de WijsneusjesWijsneusjes Specials

Wijsneusjes Specials

Kindercentrum de Wijsneusjes is meer dan opvang allen! Naast onze ruime opzet en proffesionele zorg bieden wij ook vele extra's. Deze specials zijn verweven in het dagelijkse aanbod. 

Huiswerkbegeleiding

Kinderen worden vaak na schooltijd opgevangen door een opvang. Hierdoor blijft minder tijd over om thuis nog extra te oefenen voor bepaalde vakken of eventueel aandacht te besteden aan werkstukken/spreekbeurten. Door huiswerkbegeleiding aan te bieden (uiteraard in samenspraak met ouders) kunnen wij het kind begeleiden. Het kind vergaart op deze manier een succeservaring wat weer positief is voor zijn/haar zelfvertrouwen. Als ouder kunt u uw kind huiswerk meegeven of u kunt de inlogcodes voor werken in de leeromgeving van school aan ons doorgeven. Wij bieden op maandag en dinsdag huiswerkbegeleiding aan. Huiswerkbegeleiding wordt gegeven door leidsters die een onderwijsachtergrond hebben. Voor deze extra service brengt BSO de Wijsneusje geen extra kosten in rekening!

Samenwerking Kleur in Cultuur

Kunst is een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van een kind: kunst prikkelt de fantasie en doet een beroep op de creativiteit! Wij geloven erin dat ieder kind een unieke talent heeft. Met het veelzijdige en toegankelijke aanbod van workshops en activiteiten inspireren, stimuleren en motiveren ze de kinderen bij het ontdekken én ontwikkelen van hun talent.  In samenwerking met Kleur in Cultuur organiseren wij verschillende workshopreeksen. Denk hierbij aan een goochelworkshop waarin de kinderen worden meegenomen in de magische wereld van magie en ook zelf leren om te goochelen, een techniekworkshop waarin de kinderen een robot maken van kosteloos materiaal, een theaterworkshop waarin een kind leert zichzelf expressief te uiten – met stem, taal, houding, beweging en mimieken en virtual reality waarin kinderen met een bril ‘tekenen in de ruimte’!

Uitstapjes in de vakantie

Wanneer het vakantie is, hebben wij ook echt vakantie! Dat betekent dat wij erop uit trekken! Zo zijn we al naar Slagharen, Walibi, de dierentuin, de bioscoop, de kinderboerderij,  Oud-Valkeveen en Linneaushof geweest!

Het vakantieprogramma zit bomvol leuke uitstapjes en interessante workshops. De uitstapjes worden zorgvuldig uitgevoerd i.s.m. Sterrenrijk. Wij laten de leidsters/leidsters niet zelf naar bestemming rijden maar huren een grote bus met chauffeur. Zo kunnen de leidsters en leidsters zich volledig focussen op een leuke dag met de kinderen. Het uitstapje is geheel verzorgd door de Wijsneusjes met eten en drinken. Voordat we vertrekken vullen de kinderen onder begeleiding van de medewerkers hun rugtassen met fruit, brood, drinken en iets lekkers!

Natuurbeleving

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Daarom werkt kindercentrum de Wijsneusjes dagelijks aan een leefwereld waarin contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. Uitstapjes naar bijvoorbeeld bos zijn hier een onderdeel van. Samen op zoek naar insecten en deze bekijken en speurtochten in de natuur zijn activiteiten die we samen met de kinderen ondernemen.

Mentorschap

Mentoring is een één-op-één interactief proces waarbij de mentor het leren van de mentee (in dit geval een kind) begeleidt en ze zich samen op de persoonlijke ontwikkeling richten. Om het kind echt centraal te stellen, krijgt iedere pedagogisch medewerker kinderen van hun eigen groep toegewezen als mentor. De mentor is het vaste aanspreekpunt voor ouders en bij oudere kinderen ook voor het kind. Invulling geven aan het mentorschap is veel meer dan een kind toewijzen aan een beroepskracht omwille van één vast gezicht per kind voor het signaleren van problemen en gesprekken voeren met opvoeders en instanties. Dit is zeker van belang, maar het mentor zijn van een kind kan op zo’n manier worden vormgegeven dat het bijdraagt aan de emotionele veiligheid en aan de ontwikkeling van kinderen en pedagogisch medewerkers.